BIO

                                                                                      BIOGRAFI


1949 föddes jag i Stockholm. Mamma hette Harriet och pappa Michael. Vid farfars taffel skrev jag min första sång. ”Det var en gång en katt." Farfar hette Gunnar Bohman, född i Göteborg, den förste livemusiker jag upplevde, Fredmans epistlar framfördes till luta med livfull mimik och kraftig stämma. Farfar var Evert Taubes lutlärare/mentor  i dennes tidiga  karriär. Vid sexton ärvde jag en gitarr efter farfar och började spela.

Sjöng bossanova och gospel i Södra Latin, gjorde skivinspelning med Roland von Malmborg och Tumbalalaika låg på Svensktoppen en hel vecka!

Från 1969, i proggmusikens barndom var jag del av ett brokigt sammanhang, där behovet och glädjen i att uttrycka sig var det väsentliga. Jag började skriva sånger och startade bandet Stenblomma 1973, uppträdde på musikfester, i fängelser, på bibliotek, på gator och torg. Vi spelade in LP-n Alla träd har samma rot tillsammans med bandet Träd Gräs och Stenar. Låtskrivare och sångare som inspirerade mig var t.ex. Olle Adolphson, Bernt Staf, Melaine Safka, the Incredible Stringband, Joni Mitchell, Jan Hammarlund och Mikael Wiehe.Kom till Järna 1975 till Mikaelgården, en antroposofisk internatskola för barn med psykiska funktionsnedsättningar. Mötte Jan Nilsson, musiklärare och inspiratör. Gifte mig med Stefan Blomqvist, vi fick så småningom fem barn, upptäckte att småbarn och gitarrspel inte funkade ihop, ja en gång for den ut genom fönstret... Det blev sånger a capella vid sängkanten eller vid julgranen istället. 1982 flyttade vi till Staffansgården i Delsbo, vi bodde/arbetade i bygemenskapen med ungdomar och unga vuxna i nio år. Barnen gick i waldorfskola och

jag spelade och sjöng med människor i alla åldrar. 1991 for vi tillbaka till Järna och startade ett boende för ungdomar på Skäve.
1992-97 gick jag en utbildning i talgestaltning och började undervisa på omsorgsutbildningen LäS och Waldorflärarutbildningar. Skilde mig några år senare. Genom mötet med Storytelling och Inger Lise Oelrich fick låtskrivandet en nytändning. Sjöng in "En eldfågels bo är hjärtat 2007. Sångsamlingen "Vi möts under sångträdet" kom 2013.  Albumet "Vi är de levande" släpptes 2018, med Jan Hammarlund som producent. Diktsamlingen "Och tiden" kom 2019. Waldorfförskolesångboken "Kom till sångbäcken" ges ut prel i mars på Kosmos förlag.